Podzemie pod vežami - živá expozícia pre verejnosť

Jaskyňa pre turistov


Medvedia štôlňa - staré banské dielo 
spristupnené pre verejnosť


miesto kde sa oplatí zastaviť.
Sprístupnená jaskyňa Zlá diera na území Prešovského okresu, pri obci Lipovce
Hudba podľa môjho gusta!
www.raftingadventure.sk

www.dobrodruh.sk

Już od 1989 r. firma Air-Sport  
dzięki swoim skrzydłom ułatwia adeptom latania poznanie piękna trzeciego wymiaru – powietrza
www.extreme-sports.lt
www.klubpratel.wz.cz
www.4d.sk
Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy


Odporúcané stránky:
www.esperanto.sk
www.welzl.cz www.galeriaslovakia.sk
www.volny.cz/mongolia
www.vlasta.org
www.vanek.4d.sk



Inzercia

Mongolský baran
Ing. Peter Holúbek , 18.04.2007

    S prípravou tejto tradičnej mongolskej pochúťky máme už viac ako 10 ročné skúsenosti. Princíp jej prípravy spočíva v rozpálení vhodných skál (najlepšie lávové) v ohni. Ich teplom sa v pretlakovej nádobe varí, či skôr dusí baranina. V Mongolsku je to dodnes bežný spôsob prípravy mäsa s názvom „bodok“. Tradícia prípravy mäsa týmto spôsobom siaha do minulosti, keď sa mäso takto pripravovalo iba v koži zvieraťa.
    Aj v súčasnosti sa takto po celom Mongolsku predávajú svište, teda „tarbagany“, ktoré sú pripravované vo vlastnej koži s využitím tepla rozpálených skál. Je to obľúbená pochúťka, ktorú sme na expedíciách v Mongolsku ocenili aj my. Prinášame teda originálny mongolský recept na chutnú, jednoduchú a rýchlu prípravu kvalitného jedla.
 




Komentáre k článku - fotogalérii / Comments to the article - photo gallery: 0x



Pridajte Váš komentár / Add Your comment
Name:
Text:
 

Žiadny html kód nie je povolený / No HTML is not allowed.