Podzemie pod vežami - živá expozícia pre verejnosť

Jaskyňa pre turistov


Medvedia štôlňa - staré banské dielo 
spristupnené pre verejnosť


miesto kde sa oplatí zastaviť.
Sprístupnená jaskyňa Zlá diera na území Prešovského okresu, pri obci Lipovce
Hudba podľa môjho gusta!
www.raftingadventure.sk

www.dobrodruh.sk

Już od 1989 r. firma Air-Sport  
dzięki swoim skrzydłom ułatwia adeptom latania poznanie piękna trzeciego wymiaru – powietrza
www.extreme-sports.lt
www.klubpratel.wz.cz
www.4d.sk
Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy


Odporúcané stránky:
www.esperanto.sk
www.welzl.cz www.galeriaslovakia.sk
www.volny.cz/mongolia
www.vlasta.org
www.vanek.4d.sk



Inzercia

Aljaška
Ing. Kristínka Števčeková , 01.07.2009

    Neviem, čo skôr ma hnalo na Aljašku, skúsiť si cestu so štyrmi prestupmi na lietadlá, túžba po dobrodružstve, skúška samej seba, skúsiť si čo je to 16 hod. drina dennodenne? Fakt neviem.. To čo mi z nej však zostalo je viac ako len pár fotiek, a pár tisíc...Otestovala som sa vo fakt ťažkých podmienkach, a nielen pre svoje telo ale aj psychiku... Videla som čo robia peniaze s ľuďmi a teraz viem čo znamenajú pre mňa. Náš výlet, mňa a mojej spolužiačky Andrejky sa začal v Krakowe, odtiaľ do Mníchova, potom do Frankfurtu, San Francisca a do Anchorage. Tam sme strávili dve noci na letisku a čakali na voľnú letenku do Nakneku. Moje prvé pocity boli zdesenie a strach... bol to pre mňa koniec sveta... nič ani asvaltka, len pár maringotiek (to bola naša firma :-)). Dali nám aspoň najesť, kurča a ryžu, a ja som si fakt začínala myslieť, že takto fajne budeme papkať každý deň. No, aj sme papkali, ale stále to isté, sladkú žemľu, sladký chlieb, hot dog, a samozrejme koláče, a to neskutočné množstvo a musím povedať, že veľa z nich bolo najlepších aké som kedy jedla... samozrejme telo to hneď pocítilo... mala som o 10 kg viac :-). To na čo najradšej spomínam sú krásne dlhé dni (tma bola len par hodín), a tie západy slnka boli to najkrajšie čo som doteraz videla. Oblaky sa až zeme dotýkali. Aljaška mi dala veľa, ale aj mi veľa zobrala, veľa vo mne zmenila, veľa ma naučila. Už viem, že nič nie je tak ďaleko ako sa zdá, a nikdy nie ste na tom tak zle ako to vyzerá na prvý pohľad. Vždy ste silnejší, vytrvalejší, priebojnejší ako si o sebe myslíte. Verte mi :-). 



Komentáre k článku - fotogalérii / Comments to the article - photo gallery: 3x

Autor komentára / Author comment: vanek , 01.07.2009,17:30 , #2217

Ďakujem Kristínka, viem aké je ťažké vracať sa k veciam po rokoch :-)

Autor komentára / Author comment: Viera Malastová , 28.07.2009,08:58 , #4183

Ahoj Kristinka, dakujem za fajn reportaz. Moj syn brigaduje v Anchorage, a kedze len pracuje, spi a chodi do shopu, ty si mi konecne ukazala, ako to tam asi vyzera. Zelam ti vsetko dobre a obdivujem, ako ste to vsetci zvladli. Dufam, ze aj nas Mato ma dobru skolu.

Autor komentára / Author comment: Coly , 13.08.2009,23:33 , #5242

Ahoj a dalo by sa tam zit ako v PP a okoli?Medvede meme aj u nas ,ale taky kraj ako je tam je na zvazenie? Kolko stoji tam u nich taky zrub na samote ?



Pridajte Váš komentár / Add Your comment
Name:
Text:
 

Žiadny html kód nie je povolený / No HTML is not allowed.