Podzemie pod vežami - živá expozícia pre verejnosť

Jaskyňa pre turistov


Medvedia štôlňa - staré banské dielo 
spristupnené pre verejnosť


miesto kde sa oplatí zastaviť.
Sprístupnená jaskyňa Zlá diera na území Prešovského okresu, pri obci Lipovce
Hudba podľa môjho gusta!
www.raftingadventure.sk

www.dobrodruh.sk

Już od 1989 r. firma Air-Sport  
dzięki swoim skrzydłom ułatwia adeptom latania poznanie piękna trzeciego wymiaru – powietrza
www.extreme-sports.lt
www.klubpratel.wz.cz
www.4d.sk
Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy


Odporúcané stránky:
www.esperanto.sk
www.welzl.cz www.galeriaslovakia.sk
www.volny.cz/mongolia
www.vlasta.org
www.vanek.4d.sk



Inzercia

Kirgisko 2010
Ing. Ivana Filová, PhD. , 11.08.2010

    Ahoj, prispejem Vám na webku krátkou správičkou z môjho "pracovného" výletiku do Kirgizka:

    Pracovné "povinnosti" ma koncom júna zaviali do Kirgizska na 2 týždne. V rámci rozvojovej pomoci Slovenskej Republiky rozvojovým krajinám, ktorú organizuje Slovak Aid sme začali riešiť environmentálny projekt v hlavnom meste Bishkeku, ktorý je zameraný na odpadové hospodárstvo a skládky. Síce sme väčšiu časť nášho pobytu strávili pracovne v Bishkeku, ktoré je veľmi civilizovaným mestom "európskeho" štýlu, podarilo sa nám nahliadnuť aj za hranice mesta a to do oblasti národného parku Ala Archa a k jazeru Issyk kul.
    Národný park Ala Archa je chránená oblasť v Kirgizsku. Je obľúbeným miestom pre turistiku, lyžovanie a horolezectvo, vrátane výletov na viac ako 20 ľadovcov. Celoročne prístupný Národný park Ala Archa leží približne 40 km od mesta Biškek. Rozkladá sa na ploche 200 km2 , prevažne zalesnené údolia s vodopádmi a riekami bohatými na pstruhy. Nadmorská výška sa pohybuje od 1500 m, až po najvyšší bod s výškou 4895 m. V nadmorskej výške 2100 m je základný tábor, východiskový bod turistických a horolezeckých trás po celom parku. Národný park Ala Archachráni niekoľko vzácnych druhov živočíchov a v Kyrgizsku tradične uctievané borievky. Horské lúky sú stanovišťom pre divé kozy, srny alebo sviště. Národný park Ala Archa je jedným z mála miest, kde žije vzácny snežný leopard.
    Issyk-kuľ (Teplé jazero) - po Titicaca v Južnej Amerike je to druhé najväčšie vysokohorské jazero na svete. Je dlhé 170, široké 70 kilometrov, predstavuje unikátnu kombináciu extrémnej håbky, termálnych prameňov, miernej slanosti a nikdy nezamàza. Ruská armáda v ňom v osemdesiatych rokoch testovala torpéda. Okolie jazera bolo prosperujúcou ruskou turistickou oblasťou Čoplon Ata aj s domácou obdobou lochnesskej príšery Koy-Sary. Okolie profitovalo aj z pestovania ópia a konope. Na brehu je mestečko Karakol ako zo starého ruského filmu. Drevené domčeky, brezové háje, námestia s obeliskami a bojovníkmi za spravodlivosť, ruské reklamy s červenými hviezdami. Tu je východisko pre všetky expedície do centrálneho Ťanšanu a Terskej Alatau.

    Viac foto a ďalšie info na: Kyrgistan 2010

    s pozdravom, iva
 




Komentáre k článku - fotogalérii / Comments to the article - photo gallery: 0x



Pridajte Váš komentár / Add Your comment
Name:
Text:
 

Žiadny html kód nie je povolený / No HTML is not allowed.